Blog

Amasra Deniz Feneri

Boztepe’deki Amasra Deniz Feneri, Karadeniz’deki en eski deniz fenerlerinden biridir ve 1863 yılından bu yana denizciler için umut ışığı olmaya devam etmektedir. Deniz Feneri’nin denizden yüksekliği 77 metredir ve hemen yan tarafında 3 metre yüksekliğe sahip bir lojman bulunmaktadır. Lojmanda şu anda 4 kuşaktır fenerin aksamadan çalışması için çaba sarf eden ailenin ferdi olan Ahmet Demirci yaşamaktadır.

Fenerde çalışma mekanizmesi olarak hem elektrik hem de kurmalı sistem bulunmaktadır. Elektrik kesintisi olduğu zamanlarda görevli tarafından kurmalı olarak çalışması sağlanmaktadır. Fenerin kurmalı sistemde sorunsuz çalışması için gece boyunca birkaç defa ayarlanması gerekmektedir.

Neden gitmeliyim? Amasra Deniz Feneri romantik bir atmosfer arayanlar için Amasra gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken tarihi ve sembolik durakların başında gelmektedir. Amasra Deniz Feneri’nin bulunduğu nokta, bölgenin en şahane seyir noktalarından biri olması nedeniyle ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilen noktalardan biridir.